Woningnood, dit kan de oplossing zijn!

Bijna elke plaats in Nederland kent het wel, volle centra tijdens de zaterdagmiddag. Echter lijken de volle centra bijna verleden tijd, de opkomst van grote shoppingmalls, online shoppen en gebrek aan tijd zorgt dat steeds meer lokale ondernemers niet langer hun hoofd boven water kunnen houden. Daardoor staan er steeds meer winkelpanden, waar vaak al woongelegenheid boven zit, leeg en vertroebeld het straatbeeld.


Ook in de kantoren is sinds Corona een kentering aan de gang. Veel bedrijven hebben in gezien dat thuiswerken helemaal niet zorgt voor een verminderde productie van medewerkers en veel (grote) bedrijven verplichten hun werknemers om regelmatig thuis te werken. Daarmee kunnen zij kantoren afstoten wat een kostenbesparing oplevert. Maar ook zorgt voor leegstand.


Beide gebeurtenissen zijn grote kansen voor de vastgoedjongens, zij kunnen hun vastgoed een transitie laten ondergaan, waardoor deze panden ineens appartementen bevatten die voor een goede prijs verkocht kunnen worden, maar wel interessant zijn voor starters op de woningmarkt. BARN Bouwadvies begeleidt al een aantal projecten waarbij voormalig winkelpanden worden omgebouwd tot appartementen. Groot voordeel is vaak dat de panden in het centrum liggen wat ze extra aantrekkelijk maakt voor jongeren, door de transitie goed te begeleiden kunnen de kosten voor de verbouwing relatief laag gehouden worden.


Wilt u weten wat voor uw vastgoed de mogelijkheden zijn? BARN Bouwadvies kan u volledig begeleiden in de transitie van uw vastgoed, maak een vrijblijvend advies gesprek.