Minder water verbruiken alleen is niet voldoende

De overheid heeft een doel gesteld om Nederlanders 20% minder water te laten verbruiken, toch is alleen het minder verbruik van water niet voldoende voor een duurzame toekomst. Toch lijkt dit veel meer dan het daadwerkelijk is. Een mooier doel zou zijn om het verbruik met minimaal 40% te verminderen. BARN Bouwadvies wil graag zorgen dat Nederland steeds duurzamer wordt. Veel mensen kennen de zonnepanelen, windenergie en extra isolatie. Om echt duurzamer te worden zou regenwater opgevangen moeten worden in filtersystemen die rechtstreeks zijn aangesloten op het toilet en eventueel met extra filters op de wasmachine. Daarmee kunnen echt grote besparingen behaald worden. Daarnaast is het toepassen van houten bouwmaterialen en biobased materialen een duurzame investeringen.

Woningnood, dit kan de oplossing zijn!

Er wordt in Nederland veel gesproken over de woningnood en het niet betaalbaar zijn van woningen in de sector van de starters op de markt. Nu de huizenprijzengekte iets lijkt te stabiliseren [bron:Hypotheker.nl] en de rentes voor de hypotheek stijgen lijkt het tijd om te kijken hoe de starters weer de markt op kunnen. Wij hebben wel een idee hoe dit mogelijk zou kunnen zijn.

Bouwen, bouwen, bouwen

In Nederland is een groot te kort aan betaalbare woningen. Ook tijdens Prinsjesdag op 21 september 2021 werd bekend dat er eenmalig 1 miljard vrijgemaakt wordt voor een boost aan de woningbouw. Echter lijkt dat voor ons geen goed plan. Wat gebeurd er met die 1 miljard? Waarom zou 1 miljard de oplossing zijn om het woning te kort te dichten? Waarom zou de 1 miljard er voor zorgen dat huisjesmelkers niet de huizen opkopen? Welke oplossing zou er wel kunnen zijn?

HELP ik wil verbouwen

De tijd van verbouwen kan voor veel mensen stressvol zijn. In de huidige tijd zijn aannemers tot weinig bereid, veel aannemers lopen over van de werkzaamheden en de keuzes die gemaakt moeten worden zijn niet mals. Wie wil verbouwen verzuipt regelmatig in de informatie en de mogelijkheden. BARN Bouwadvies kan u op diverse vlakken helpen om uw verbouwing soepel en stressloos te laten verlopen.